Dev Site: In Progress

Houston we have a problem

Looks like your browser needs to be updated. Please update your browser to properly view our website.

Friederike van der Jagt (voorzitter)

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens, auteur van de Kluwer Themapagina AVG en algemeen bestuurslid van de Grotius Academie. Zij is hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Daarnaast is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering, fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is zij parttime als universitair docent verbonden aan de Open Universiteit. Door haar achtergrond en vele (neven)functies, heeft Friederike uitgebreide theoretische en praktische ervaring op het gebied van het privacyrecht.

Ben Baldwin (secretaris)

Ben Baldwin is lid van het managementteam bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Volksgezondheid. Ben was in het verleden werkzaam in het bankwezen bij GE Artesia Bank en ING, onder meer als General Counsel en Head European Business Desk. Daarnaast heeft hij gewerkt als advocaat bij onder meer CMS en Lauxtermann Advocaten te Amsterdam. Als General Counsel, advocaat en juridisch leidinggevende heeft Ben brede kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van uiteenlopende rechtsgebieden, waaronder privacy, corporate governance en compliance.

Steven Prins (penningmeester)

Steven Prins is al meer dan 20 jaar actief als bestuurder en toezichthouder in de financiële sector. Steven is thans managing director bij DHB Bank, waar hij verantwoordelijk is voor Legal & Compliance, HR, Credit Risk Management en Retail Business in Germany en België. Eerder was Steven CEO van GE Artesia Bank en manager bij Rabobank International. Hij heeft onder meer bedrijfseconomie aan de Hogere Economische School Groningen gestudeerd en een management opleiding aan INSEAD gevolgd.

De TikTok-zaak

Stichting Take Back Your Privacy is met de steun van de Consumentenbond een rechtszaak tegen TikTok begonnen.

Over de TikTok-zaak