Site Reflow Updates still in progress, please check back closer to launch

Houston we have a problem

Looks like your browser needs to be updated. Please update your browser to properly view our website.

Friederike van der Jagt (voorzitter)

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens, auteur van de Kluwer Themapagina AVG en bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging. Zij is hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Daarnaast is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering, fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Raad van Toezicht van Stichting The Privacy Collective. Door haar achtergrond en vele (neven)functies, heeft Friederike uitgebreide theoretische en praktische ervaring op het gebied van het privacyrecht.

Pieter-Paul Saasen (penningmeester)

Pieter-Paul Saasen is CFO bij CTAC, een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Business & Cloud integratie. Daarnaast is Pieter-Paul lid van de Raad van Commissarissen bij Amber Mobility alsmede Royal GD
(Gezondheidsdienst voor Dieren). Pieter-Paul heeft meer dan 20 jaar ervaring als registeraccountant. Hij was eerder verbonden aan BDO Nederland als Partner en directievoorzitter van Audit & Assurance. Pieter-Paul heeft ruime bestuurderservaring en ervaring als toezichthouder.

Ben Baldwin (secretaris)

Ben Baldwin is lid van het managementteam bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Volksgezondheid. Ben was in het verleden werkzaam in het bankwezen bij GE Artesia Bank en ING, onder meer als General Counsel en Head European Business Desk. Daarnaast heeft hij gewerkt als advocaat bij onder meer CMS en Lauxtermann Advocaten te Amsterdam. Als General Counsel, advocaat en juridisch leidinggevende heeft Ben brede kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van uiteenlopende rechtsgebieden, waaronder privacy, corporate governance en compliance.

De TikTok-zaak

Stichting Take Back Your Privacy is met de steun van de Consumentenbond een rechtszaak tegen TikTok begonnen.

Over de TikTok-zaak