Dev Site: In Progress

Houston we have a problem

Looks like your browser needs to be updated. Please update your browser to properly view our website.

Wat is er aan de hand?

Bedrijven en de overheid verzamelen veel informatie. Deze informatie wordt doorlopend verzameld, bijvoorbeeld over welke websites u bezoekt, waar u bent, wanneer u daar bent, met wie u bent, wat u koopt, enzovoorts. Het kan daarbij gaan om zeer gevoelige informatie, zoals over uw gezondheid, geloof of seksuele voorkeur. De technologie maakt ook steeds meer mogelijk. Tegenwoordig kunnen bepaalde producten meeluisteren, en er zijn programma’s die uw gezicht inscannen. Veel mensen willen deze informatie niet delen. Zij willen zelf bepalen wat privé is en wat niet. Daarom zijn er Europese en Nederlandse privacywetten.

Stichting Take Back Your Privacy wil dat bedrijven en de overheid zich aan de privacyregelgeving houden. Doen zij dit niet, dan moeten zij hierop aangesproken worden. Wij komen op voor uw rechten.

Over ons

Stichting Take Back Your Privacy is een stichting die strijdt voor het recht op privacy van mensen in Nederland en daarbuiten. Dit doen wij onder meer door rechtszaken te voeren tegen bedrijven die uw rechten schenden.

De Stichting heeft een onafhankelijke raad van toezicht.

De raad van toezicht De raad van bestuur

Juridisch Team

Stichting Take Back Your Privacy wordt bijgestaan door Robert Verburg, Carlijn van Rest, Hannelore Vanderveen en Louise van de Pol van het advocatenkantoor Scott+Scott Attorneys at Law, LLP. Het kantoor Scott+Scott is gespecialiseerd in onder meer collectieve acties en het bijstaan van benadeelde partijen in complexe procedures.

Contact

Postadres
Stichting Take Back Your Privacy
Keizersgracht 241
1016 EA Amsterdam

E-mailadres
info@stichtingtakebackyourprivacy.nl

Stichting Take Back Your Privacy is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 82025657

De TikTok-zaak

Stichting Take Back Your Privacy is met de steun van de Consumentenbond een rechtszaak tegen TikTok begonnen.

Over de TikTok-zaak