Houston we have a problem

Looks like your browser needs to be updated. Please update your browser to properly view our website.

• 13 oktober 2021

Rolbeslissing: Zaak is verwezen naar de rol van 22 februari 2022, opdat gedaagden voldoende tijd hebben om te verschijnen.

• 8 september 2021

Rolbeslissing: De Rechtbank Amsterdam oordeelt dat de zaken ingesteld door Stichting Take Back Your Privacy, SOMI en Stichting Massaschade & Consument, gezamenlijk worden behandeld als één zaak. Op 13 oktober 2021 zal de Rechtbank Amsterdam een nadere rolbeslissing geven over het vervolg.

• 28 juli 2021

Rolbeslissing: Stichting Massaschade & Consument vraagt om verlenging van de termijn voor het indienen van haar dagvaarding, maar de Rechtbank Amsterdam verleent dit uitstel niet.

• 31 augustus 2021

Stichting Take Back Your Privacy daagt TikTok voor de rechter, eist schadevergoeding en staking onrechtmatig handelen.

• 22 juli 2021

Autoriteit Persoonsgegevens beboet TikTok voor onbegrijpelijke privacyverklaring.

• 24 juni 2021

Brief met uitnodiging tot onderhandelingen naar TikTok

• 24 juni 2021

Start TikTok-actie.

• Begin 2021

Stichting Take Back Your Privacy en de Consumentenbond komen overeen samen actie te voeren.

• 24 februari 2021

Stichting Take Back Your Privacy wordt formeel opgericht.

• 30 december 2020

TikTok Data Claim UK wordt gestart door Anne Longfield (voormalige children’s commissioner for England).

• 2020

Onderzoek naar handelswijze TikTok in Nederland, onder meer door op te richten Stichting Take Back Your Privacy.

• 8 mei 2020

Autoriteit Persoonsgegevens start een onderzoek naar TikTok.

• februari 2019

Amerikaanse autoriteiten beboeten TikTok vanwege het onrechtmatig verwerken van persoonsgegevens van kinderen.

De TikTok-zaak

Stichting Take Back Your Privacy is met de steun van de Consumentenbond een rechtszaak tegen TikTok begonnen.

Over de TikTok-zaak